Ospătar / Chelner
Mai câștigat cu fiecare oră de curs
Cod COR 513102
Despre curs
Conform Codului Ocupațiilor din România (COR), chelnerii (ospătarii) servesc produse alimentare și băuturi în locuri comerciale de luat masa și băut, cluburi, instituții și cantine, la bordul navelor și în trenurile de călători. În COR, ospătarii sunt încadrați în grupa 5 Lucrători în domeniul serviciilor aceștia oferind servicii personale, de furnizare de alimente, prezintă și vând bunuri cu ridicata sau cu amănuntul în magazine sau unități similare, precum și la tarabe și în piețe.
Ospătarii întâmpină, servesc și însoțesc clienții la ieșirea din restaurant. De asemenea, aprovizionează și pregătesc sălile restaurantului, barul și spațiile comune, zonele de întâmpinare și de servire a clienților, respectând regulile tehnologice.
Ospătarul face rezervări de locuri în restaurant și bar și ia măsuri în caz de anulare a acestora. De asemenea, preia comenzi, servește produsele alimentare și băuturile și acceptă plățile pentru comenzile efectuate. În activitatea sa, ospătarul deservește o anumită zonă, dar colaborează și cu ceilalți colegi. Își decontează, zilnic, rulajul către o persoană responsabilă de aceasta. Respectă cu strictețe cerințele igienico-sanitare de lucru în restaurație și industria turismului.
Certificat obţinut de absolvenți: Certificat de calificare emis de ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări) și avizat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Ministerul Educației, însoțit de un Supliment descriptiv al certificatului. Aceste certificate, traduse, legalizate și apostilate (apostila de la Haga), sunt recunoscute oficial și în țările din Uniunea Europeană. [certificat de calificare]

Informații suplimentare
Durata de pregătire
720h
Pregătire teoretică: 240h
Pregătire practică: 480h
Preț curs
1400 Ron 1100 Ron*
Plata integrală (-10%): 990 Ron
*Preț achitabil în 2 tranșe: I tranșă 300 lei, II tranșă 800 lei.
În preț sunt incluse participarea la predare, suportul de curs în format electronic și taxa de examinare. Nu se vor aplica alte taxe.

Completează formularul de înscriere
iar noi te contactăm în cel mai scurt timp
Module
Modulul 4 – Organizarea meselor speciale
- Modulul 1 - Aplicarea noțiunilor de bază civice și social-organizaționale în domeniul turismului
- Modulul 2 – Aplicarea normelor de securitate și sănătate în muncă și în domeniul situațiilor de urgență în domeniul turismului
- Modulul 3 – Aplicarea normelor igienico-sanitare aplicabile activității din restaurante
- Modulul 4 – Aplicarea normelor de protecție a mediului în domeniul turismului
- Modulul 5 - Aplicarea noțiunilor de bază despre comunicare, comportament profesional, lucru în echipă și psihologia consumatorului, specifice domeniului turistic
- Modulul 6 - Aplicarea noțiunilor privind realizarea tuturor tipurilor de mise-en-place
- Modulul 7 - Recomandarea și promovarea produselor și serviciilor specifice restaurantului
- Modulul 8 - Servirea preparatelor culinare
- Modulul 9 - Servirea băuturilor
- Modulul 10 - Debarasarea tuturor obiectelor de inventar specifice restaurantului
- Modulul 11 - Aplicarea noțiunilor de evidență operativă
Informaţii înscriere
Condiţii de acces: Se pot înscrie absolvenți ai învățământului general obligatoriu.
Acte necesare la înscriere:
- carte de identitate (în copie);
- certificat de naștere (în copie);
- certificat de căsătorie (după caz, în copie);
- ultimul act de studii (în copie; minim certificat de absolvire a învățământului general obligatoriu);
- adeverință medicală.
Orar: Se va stabili de comun acord intre cursanti, formator si CFP Don Bosco
Completează formularul de înscriere
iar noi te contactăm în cel mai scurt timp
CE SPUN CURSANȚII DESPRE NOI
Nu te distanța de educație!
Experienţă
Organizăm cursuri acreditate de peste 20 de ani
Cursanţi
Peste 3.000 de persoane au absolvit cursurile noastre
Succes
Cursuri de calitate orientate spre succesul profesional